Egészség- és sportnap

2022.08.05. 13:24

Megmozgatták a nyugdíjasokat Békéscsabán

Egészség- és sportnapot szervezett pénteken a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a CsabaParkban. A tartalmas beszélgetésekre is lehetőséget adó rendezvényre számos településről érkeztek nyugdíjasok, Szeghalomtól Sarkadkeresztúrig.

L. B.

Egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeztek

Fotó: Bencsik Ádám

Szrenka Pálné, a szövetség elnöke elmondta, fontos a mozgás, az aktivitás. Ezért közös tornát tartottak, de dartscal, tekével, labdás játékokkal, illetve az agytekervényeket is megmozgató kvízzel várták a jelenlévőket. Az egészséges életmód jegyében különféle egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon vehettek részt az érdeklődők, újraélesztési bemutatót is szerveztek.

Közben nagyban zajlott a főzőverseny, a kondérokban pörköltek rotyogtak, az elkészült étkeket pedig szakértő zsűri bírálta el. Ezeket fogyasztották el a megterített asztaloknál, a pörkölt mellé 90 kilogrammnyi krumplit pucoltak.

Szegedi Balázs, a Békés megyei közgyűlés alelnöke a megnyitón kiemelte: az előttünk járók tapasztalata nélkül nem lehet jövőt építeni. Hangsúlyozta azt is: a kormány és a megyei önkormányzat mindent elkövet az idősek, a családok védelme érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában