Élőhelyek védelme

2022.08.23. 11:58

Kitárja kapuit szombaton éjjel a szarvasi állatpark

Az élőhelyek kerülnek a középpontba a szarvasi állatparkban augusztus 27-én, szombaton az Állatkertek éjszakája keretében szerveződő programon. Az eseményen az érdeklődők mindent megtudhatnak az állatok lakóhelyének viszontagságairól és védelméről.

V. E.

Archív fotó: Babák Zoltán

A vizek mélyétől az égi magasságokig mutatják be az állatok élőhelyeit augusztus utolsó szombatján, az Állatkertek éjszakáján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában, Szarvason – tájékoztatta az igazgatóság közleményben az MTI-t.

Idén is egy fontos téma köré csoportosulnak majd a programok, melyek vezérfonalát az élőhelyek védelme adja. Azért választották ezt a témát, mert az emberi társadalom terjeszkedése, az egyre növekvő fogyasztási igények kielégítése újabb és újabb élőhelyeket vesz birtokba, ami bolygószerte immár fajok százezreinek fennmaradását veszélyezteti.

A programok 15 órakor kezdődnek, melyek keretében az érdeklődők „alámerülhetnek” a tokhalak világába, képet kaphatnak a gyöngybaglyokat veszélyeztető tényezőkről, megtudhatják, hogyan száműzte az ember a gímszarvasokat az erdők rejtekébe, miként menekültek meg az európai bölények a kipusztulástól, miért tűntek el a jégkorszakot követően a jávorszarvasok a Kárpát-medence vidékéről, és miért nem fészkelnek már keselyűk hazánkban.

Az esti órákban pedig a park farkasai és aranysakáljai jutnak főszerephez, melyek kifutójánál egy kísérleti jellegű, audio meglepetést is tartogatnak a vendégek számára. Az est zárásaként a már szürkületkor megjelenő, Anna-ligeti denevérfajok nyomába lehet eredni szakértők és egy speciális denevérdetektor segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában