Küldöttség

2022.08.07. 08:11

Erősítették a kapcsolatot Biharugrán

Oláhszentmiklósról, a falu romániai, Bihar megyei testvértelepüléséről érkezett a minap küldöttség Biharugrára – ismertette Makra Tibor polgármester.

L. B.

Néptáncosok is felléptek a tájházban

Fotó: Biharugrai önkormányzat

Hozzátette, hogy az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően egymillió forintos forrást nyert el a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től a magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatására, egy nemzetiségi kulturális rendezvény szervezésére. Mindezzel azt a célt fogalmazták meg, hogy Biharugra és Oláhszentmiklós testvértelepülési kapcsolatát erősítsék, hogy a helybeliek mélyebben megismerhessék egymást, illetve azt, hogy gazdasági kapcsolatokat alakítsanak ki.

Makra Tibor polgármester elmondta, ennek érdekében egy egész napos programsorozatot hívtak életre. A Bölöny-kúriában tartottak egy fórumot, ahol bemutatták a gazdasági fejlesztésekre vonatkozó terveket és lehetőségeket, valamint az együttműködést. Zárásként pedig egy nyáresti vigasságnak adott otthont a tájház, ahol többek között felléptek a hagyományőrző egyesület néptáncosai, a helyi nyugdíjasok érdekvédelmi egyesületének dalköre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában