Barátság ápolása

2022.08.13. 17:42

Ausztrál napot rendeztek Békésen

Tizenegyedik alkalommal rendezett Ausztrál Családi napot az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete, valamint a Csabai Jövőért Egyesület szombaton, Békésen.

P. G.

Fotó: A szerző felvételei

Az esemény az Ausztrál Pontnál kezdődött, ahol Izsó Gábor, Békés korábbi polgármestere, a békési egyesület vezetőségi tagja köszöntőjében elmondta, minden évben legalább egyszer eljönnek a monumentumhoz, hogy megemlékezzenek a közös feladatokról, a két nép, a két nemzet barátságának ápolásáról.

– Ilyenkor találkozhatunk azokkal a régi és új ismerősökkel, akik szintén részt vállalnak ebben a küldetésben – fogalmazott, majd hozzátette, az egyesület fontos célja az is, hogy karitatív tevékenységgel segítse a rászorulókat, leginkább a beteg gyerekeket. Külön köszöntötte a 93 éves Kovács Istvánt, aki a legidősebb polgára az egyesületnek, ötvenhat évet élt Ausztráliában.

 

Az ausztrál és a magyar himnuszt a Bagoly László vezette Békési Ifjúsági Fúvószenekar játszotta el, majd Juhász Zoltán elnök és Farkas László titkár, valamint a Békéscsabai Ipartestület Veterán Motoros Klub tagjai megkoszorúzták az Ausztrál Pontot.

Az esemény második részében, már Békés-Dánfokon Juhász Zoltán elmondta, az elmúlt két évben a pandémia miatt sajnálatos módon csak a két Ausztrál Napot tudták megtartani, más rendezvények megszervezésére nem nyílt lehetőség. Kiemelte, áprilisban Bécsben jártak Ausztrália nagykövete, Richard Sadleir meghívására. A találkozón az egyesület meginvitálta a diplomatát a november 19-i, harmadik Ausztrál Jótékonysági Estre, aki elfogadta a meghívást. Juhász Zoltán reményét fejezte ki, hogy az idei év már tartalmasabb lehet, mint az előzőek.

 

Mint megtudtuk, Alföldi Károly, Csabai Jövőért Egyesület elnökének, az egyesület gyémántfokozatú támogatójának jóvoltából idén a rendezvény családi nappá alakult játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, logikai játékokkal, mozgásos játékokkal, babajátszóval. Az eseményen a jó hangulatról a Madows együttes és Johnny Moonlight énekes gondoskodott, emellett kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában