Közfoglalkoztatottak

2022.08.28. 11:10

A nagyharsányiak is vásárolhatnak a megtermelt zöldségekből

Sokféle tevékenységet végeznek a közfoglalkoztatottak Körösnagyharsányban. A mezőgazdasági projektekben való aktív részvétel mellett azért is sokat tesznek, hogy rendezettebb legyen a település képe.

L. B.

Czegléné Bagdi Melinda és Molnár Csilla Andrea mutatták a friss, eladásra kínált paprikákat és hagymákat

Fotó: A szerző felvétele

Harminc közfoglalkoztatott dolgozik jelenleg az önkormányzat kötelékében – ismertette Győri Zoltán polgármester, hozzátéve: a közelmúltban hárman sikeresen elhelyezkedtek a versenyszférában, így akad három szabad álláshely, amelyeket igyekeznek minél előbb feltölteni.

Elmondta: a mezőgazdasági projekt keretében egyrészt megy a szántóföldi növénytermesztés, abban napraforgóval foglalkoznak. A napraforgóból olajat készítenek, és azt rendszerint kiosztják a helyiek között, amikor számukra ilyen-olyan alkalmakkor csomagokat biztosítanak. Másrészt a kertészetben például káposztát, paradicsomot, paprikát, burgonyát, hagymát, uborkát termesztenek, és azokból a helyiek vásárolhatnak, a tapasztalata szerint sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Hozzátette, az önkormányzat felajánlásként kapott szilvát, abból lekvárt készítenek.

Győri Zoltán polgármester kiemelte: a közfoglalkoztatottak egy része azon dolgozik, hogy minél rendezettebb legyen a település képe, folyamatosan kaszálnak – vállalták, hogy évi kétszer minden ingatlan előtt rendbe teszik a területet –, illetve a temetők állapotára ugyancsak nagy gondot fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában