Fejlesztés

2022.07.31. 19:16

Sportpályát és plusz zöldfelületet is kap az eleki román iskola

Elkezdődött az Eleki Román Általános Iskola tornatermének felújítása és az új udvarrész kialakítása – adta hírül a napokban Szelezsán György, a város polgármestere.

V. N.

Kozma György és Szelezsán György bejárta a fejlesztés előtt álló épületet

– Kozma Györggyel, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnökével két és fél éve egyeztettünk először az iskola fejlesztési terveiről, a tárgyalásokat azonnal a tettek követték. Az utóbbi két év fejlesztéseinek a mostani már a harmadik üteme, melyre a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. 

– Jelen beruházás során a tornatermi épület aláfalazását, a külső homlokzat és a tető felújítását, valamint egy új sportpadlózat kialakítását végzi el a kivitelező – ismertette a városvezető.

Hozzátette, a helyi önkormányzat is hozzájárult a fejlesztésekhez, a városvezetés használatba adja az iskolával szomszédos telek egy nagyobb részét, melynek köszönhetően tovább bővül az iskola udvara. Mint mondta, az egybenyitott területen egy 14x26 méter méretű sportpályát és zöldfelületet is kialakítanak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában