Békéscsaba

2022.07.02. 09:00

Tanulmány készül a jaminai tavakról

Hidrológiai tanulmányt készíttet az önkormányzat a jaminai bányatavakkal kapcsolatban – ismertette a városi közgyűlés döntését sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Opauszki Zoltán tanácsnok.

L. B.

A dokumentumnak arra is választ kell adnia, hogy a víz tekintetében lesz-e elég utánpótlás, ha a környékben befejeződik a bányászat. Mint hírportálunknak elmondták, fontos ezt látni az előtt, hogy a jaminai bányatavak és környezetének esetleges hasznosításáról döntenek. 

Úgy volt korábban, hogy a hidrológiaival együtt környezet- és természetvédelmi tanulmányt szintén rendelnek. A beérkezett árajánlatokból kiderült, egyelőre előbbire van elég forrás, de később kérnek majd utóbbi dolgozatokat is. 

Opauszki Zoltán elmondta: a nyertes pályázónak száz nap alatt kell elkészítenie a hidrológiai tanulmányt. Hozzátette: a tervek között szerepel, hogy a jaminai bányatavak hasznosításával kapcsolatban ötletpályázatot írnak ki, és azok alapján majd egy részletes megvalósíthatósági tanulmányt ugyancsak rendelnek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában