Műszaki átadás

2022.07.15. 12:16

Egy különleges tárgyat is találtak a Molnárház felújítása közben

Befejeződött Békéscsaba legrégebbi lakóépületének – a feltételezések szerint az 1800-as évek legelején épült, – Molnárháznak a felújítása, így az eredeti határidőtől korábban, pénteken délelőtt megtörtént a műszaki átadás, átvétel.

B. O.

Jakucs Imre ügyintéző és Mácsai Sándor elnök a műszaki átadáson

Fotó: Bencsik Ádám

Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke elmondta: a városi támogatásból elkészült munka részben állagmegőrző, részben értéknövelő felújítást jelentett, a belső meszelések és mázolások mellett burkolási munkákat és a nádtető javítását is elvégezte a kivitelező. Mindezek mellett egy többfunkciós „kiülős pavilont” is építettek, amely egyfajta közösségi térként, többféle elfoglaltságnak, akár piknikeknek is helyet adhat. Mácsai Sándor érdekességként megjegyezte, egy fa fogaskerék maradványát is megtalálták a munkálatok során, mely szavai szerint igazolhatja, hogy a ház eredetileg egy szárazmalom malomházának és molnárszállásnak épült.

A kör elnöke hozzátette, a nyár folyamán szeretnének még egy ünnepélyes avatást is szervezni a megújult Molnárháznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában