Időkapu

2022.07.25. 16:57

Az időben utaztak a csabai múzeum táborozói

Vidám hangulatban telt a Munkácsy Mihály Múzeum gyermektábora, ahol az első napon a táborozó gyermekek a Békéscsabai Történelmi Íjászkör tagjai segítségével jurtát állítottak fel, és íjászbemutatón vettek részt a gabonamúzeum területén.

V. N.

Forrás: MMM

A második napon a Munkácsy Mihály Múzeumot látogatták meg a résztvevők. Szerdán Novák Attila képzőművész, vizuálpedagógus a tatárjárás időszakáról beszélt a gyermekeknek. Ezt ügyességi feladatok követték, valamint az ostorcsattogtatást, a lovaglást és az íjászatot is kipróbálhatták a bátrabbak. 

Csütörtökön, Ujfaluczki Aida, a Képzőművészeti Egyetem hallgatója beszélt a korokon átívelő művészeti kölcsönhatásokról a táborozó gyermekeknek, utána zenére rajzolás volt a közös foglalkozás témája. A nagy melegre való tekintettel pénteken karibi hangulatot varázsoltak a tábor szervezői a Gabonamúzeum területére. 

Egy képzeletbeli időkapun táncoltak át a jövőbe a gyerekek, majd délután űrhajó helyett egy igazi drón is felszállt a tábor területén – adta hírül a múzeum. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában