Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány

2022.07.30. 15:12

Az apró csöppségekért jótékonykodtak Újkígyóson - Galériával

Egész napos jótékonysági fesztivált szerveztek szombaton Újkígyóson, mellyel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatták. A szervezet áldozatos munkával segíti az apró csöppségeket, mentőautójuk pedig több mint 70 ezer kilométert tett meg eddig, miközben hatszáz gyermeknek segített.

Vágvölgyi Nóra

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a kislányával együtt érkezett a családi rendezvényre

Fotó: Für Henrik

Szombaton délelőtt az esemény kezdetére mentősökkel, fellépőkkel és kézműves portékákkal telt meg Újkígyós piactere. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatására életre hívott jótékonysági fesztivált Kovács László mentőápoló, a program ötletgazdája és szervezője nyitotta meg. Őt követve Botyánszki Pál László, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: egyre több koraszülött gyermek születik, ezért is nagyon fontos az alapítvány és az általa működtetett mentőautó áldozatos munkája. 

Tanácsné dr. Lóczi Gerda, a dél-alföldi regionális mentőszervezet igazgatóhelyettese úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy az alapítvány biztosítja, hogy ezek a pici emberkék ugyanolyan eséllyel jussanak segítséghez, mint bárki más.

– Édesanyám csecsemő és gyerekápolóként dolgozott, ő mesélte nekem, hogy az 1970-es években egy 800 grammos koraszülött csecsemő jött világra az orosházi kórházban. És bár akkor senki nem gondolta róla, szépen felnőtt, leérettségizett. és azóta is éli az életét – mesélte az igazgatóhelyettes, majd hozzátette, aki tudja, támogassa az alapítványt, hogy itt a viharsarokban is mindenki egyenlő eséllyel indulhasson.

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója arra emlékeztetett, mennyire hosszú utat tett meg az alapítvány, mire sikerült megvenniük a koraszülöttmentő-autót. – Most pedig a hangsúly a működtetésen van – fűzte hozzá a főigazgató.

A megnyitón dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke elárulta, a mozgó koraszülött-intenzív osztállyal felszerelt mentőautó a forgalomba állítása óta több mint 70 ezer kilométert tett meg, és általa mintegy hatszáz gyermeknek nyújtottak segítséget. – A mentőautó közös kincsünk, amit csak együtt tudunk működtetni – fogalmazott az alapítvány elnöke.

A megnyitóbeszédeket követően sorra váltották egymást a fellépők a jótékonysági fesztiválon. Akik pedig támogatni szerették volna az alapítvány munkáját, azok 3 ezer forint értékben támogatójegyet vásárolhattak, vagy a helyszínen lévő adománygyűjtő dobozokba helyezhették, illetve az alapítvány számlaszámára utalhatták, utalhatják az általuk felajánlott összeget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában