Fél évszázad

2022.06.29. 09:09

Ötven év után újra találkoztak a pusztaföldvári diákok

Megszervezték az 50 éves általános iskolai találkozójukat az egykori földvári diákok.

Cs. I.

Három tanáruk elfogadta a meghívásukat.

Forrás: BMH

Gregus Ilona főszervező elmondta, 1972-ben 36-an végeztek, két osztályban 18-18 diákkal. Osztályfőnökeink Dér István és B. Kovács János volt. 

– Sajnos tanáraink és diáktársaink közül már sokan eltávoztak közülünk. Emlékükre mécsest gyújtottunk és néma főhajtással emlékeztünk – mesélte a nagy nap történéseit. A volt diákok közül tizennyolcan gyűltek össze.

– Nagy örömünkre elfogadták meghívásunkat volt tanáraink: B. Kovács János a maga 96 évével, energikus, kedves lényével, valamint dr. Janowsky Sándor tanár úr, későbbi nagyra becsült igazgatónk és a mindig vidám, szeretetre méltó tanító-tanár nénink, dr. Janowskyné Irénke is velünk ünnepelt. Mintha nem is telt volna el 50 év, ugyanolyan szeretettel viszonyultunk egymáshoz, mint a régi szép időkben. Egy jó hangulatú napot töltöttünk együtt. A jövőben szeretnénk 2 évente összejönni – tette hozzá bizakodva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában