Szarvas főjegyzője

2022.06.30. 18:29

Honvédelemért kitüntető címet vehetett át dr. Melis János

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – a védelmi igazgatás napja, július 1. alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta dr. Melis Jánosnak, Szarvas címzetes főjegyzőjének.

Takács Árpád (balra) javaslatára részesült az elismerésben dr. Melis János

A kitüntetést szerdán Budapesten, a Stefánia palotában megrendezett ünnepségen dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára adta át.

Dr. Melis János 2005. szeptember 1. óta Szarvas jegyzője. 2008-ban az Év jegyzőjének választották, egy esztendővel később az Év embere Békés megyében kitüntető címmel ismerték el munkásságát. A védelmi igazgatásban végzett tevékenységét 2013-ban a Békés Megyei Védelmi Bizottság emléktárggyal ismerte el. 2016. július 1-jével Orbán Viktor miniszterelnök címzetes főjegyzői címet adományozott dr. Melis Jánosnak. Tavaly Szarvas városért kitüntetésben részesült.

Dr. Maróth Gáspár adta át az oklevelet dr. Melis Jánosnak

Javaslataival rendre konstruktívan segíti a Szarvas Járás Helyi Védelmi Bizottsága, illetve a Békés Megyei Védelmi Bizottság tevékenységét, elkötelezett a honvédelemmel összefüggő feladatok előkészítésében, megvalósításában.

Az elmúlt években Szarvas többször volt házigazdája a védelmi igazgatással összefüggő különböző szintű gyakorlatoknak – olvasható a megyei kormányhivatal sajtóközleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában