TOP Plusz

2022.06.28. 11:00

Három pályázat révén fejlesztenek Magyarbánhegyesen

Három uniós pályázaton több mint 130 millió forintot nyert el Magyarbánhegyes.

Cs. I.

A település mindhárom pályázatot a TOP Pluszon nyerte el: 67,59 millió forintot a fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítésére; 60 milliót egy többfunkciós tér kialakítására; 10 milliót a minibölcsőde udvarának a fejlesztésére. 
A többfunkciós tér kialakítása során köztéri fitneszparkot és pergolákat építenek a zöld felület rendezése, kerékpártárolók telepítése, térvilágítás kiépítése és a kamerarendszer kihelyezése mellett. 

A fogorvosi rendelő és a mellette lévő szolgálati lakás energetikai korszerűsítésekor szigetelik a homlokzatot, a padlást és a tetőt. Cserélik a nyílászárókat. A meglévő gázkazánokat hőszivattyúra cserélik, és háztartási méretű napelemes kiserőművet is telepítenek a projektarányos akadálymentesítés mellett. A minibölcsődébe vásárolnak egy egyensúlyfejlesztő mászócentrumot. Elbontanak az udvaron egy tárolót. Helyén új kerítés készül, és három új kerékpártámaszt telepítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában