Elismerés

2022.06.03. 13:03

Családbarát díjat kapott a megyei kórház

Idén három vidéki intézmény, köztük a Békés Megyei Központi Kórház részesült Családbarát kórházi innovációs díjban 2021-es újításaiért; az elismeréseket csütörtökön, a Magyar Kórházszövetség XXXIV. kongresszusán adták át Siófokon – közölte a pályázatot a kórházszövetséggel közösen kiíró Három királyfi, három királylány mozgalom az MTI-vel.

P. G.

Fotó: Szilágyi Viktor Lajos

Idén a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campus Gyermekgyógyászati Klinikája, a Békés Megyei Központi Kórház és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja nyerte el a Családbarát kórházi innovációs díjakat. A nyertesek újításai közül kiemelték a telemedicina lehetőségének megteremtését (Debrecen), a munkavállalóknak nyújtott anonim segítséget a mentális terhek csökkentésében (Békés Megyei Központi Kórház), valamint a dolgozók mentális, fizikai, szociális jóllétének javítását, különösen a Covid-járvány időszakában (Pécs). 

 

A Magyar Kórházszövetség és a Három királyfi, három királylány mozgalom 2019 óta minden évben értékeli a magyarországi egészségügyi intézmények családbarát munkáját, mind a betegek, mind a dolgozók jóllétét célzó fejlesztéseket figyelembe véve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában