Tervezés

2022.05.04. 11:00

Továbbfejlesztik a csabai repteret

Elkezdődhet a repülőtér fejlesztésének tervezése, amennyiben rendelkezésre áll kormányzati támogatásként a szükséges forrás, miután az önkormányzat lefolytatta a beruházással kapcsolatban a közbeszerzési eljárást – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

L. B.

Az előzetes tervek arról szólnak, hogy építenek többek között egy vadonatúj futópályát, amelynek alapterülete meghaladná a 110 ezer négyzetmétert, illetve egy ezer négyzetméteres utasterminált. A közbeszerzési eljárásban a nyertesnek a Tervtár Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt. és az MKB Consulting Zrt. közös ajánlatát hirdették ki, a cégek 1 milliárd 450 millió forintért végezhetik el a munkát. A városi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatón a Fidesz-frakció nevében Opauszki Zoltán tanácsnok kiemelte: abból, hogy csak a tervezés költsége megközelíti a 1,5 milliárd forintot, érzékelhető, hogy egy több tízmilliárd forintos beruházásban gondolkodnak a repülőtéren és környékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában