Civil Szervezetek Szövetsége

2022.05.31. 16:01

Megyei értékeket népszerűsítettek Békéscsabán

Lezárult a Civil Szervezetek Szövetségének megyei értékeket népszerűsítő programja.

V. N.

Prohászka Béla /Fotó Bencsik Ádám/

A keddi békéscsabai zárórendezvényen Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Őt követte Szatmári Júlia, a Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője, aki a program részleteit ismertette. Mint mondta, a szövetség többek között szakmai műhelyfoglalkozásokat, tanulmányutat és rendezvényeket szervezett, melyek központi témája a megye – általuk kiemelt – tíz értéke volt. – Eseményeinken a Csabai kolbász, a Békéscsabai Jókai Színház épülete, a Csabagyöngye szőlő és Stark Adolf szellemi munkássága, a gyulai vár, a száraztészták, a Munkácsy Mihály Múzeum épülete és gyűjteménye, Munkácsy  művészeti öröksége, a békési szilvalekváros papucs, a békéscsabai katolikus templom és az Evangélikus-épületegyüttes került előtérbe – sorolta az ügyvezető.

Végül Prohászka Béla, Venesz-díjas olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke mesélt a szövetség tagjainak a hungarikumokról és azok turizmusban betöltött szerepéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában