Autósport - Galériával/Videóval

2022.05.07. 14:38

Luxus- és sportautók, motorok érkeztek Szénásra

A nagyszénási Márta János, a mozgásában akadályozott, de a parasportokban is sokáig aktív fiatalember nevéhez fűződik az az autó- és motorsporthoz kapcsolódó relikviagyűjtemény, amit már negyedik éve megmutat az érdeklődő közönségnek. Olyan szoros barátságokat kötött a sportolókkal, hogy ők önzetlenül vállalják minden évben, ezen az alkalmon való személyes jelenlétet, elhozva autó- és motorcsodáikat.

Cs. I.

/Fotó: A szerző felvétele/

Bajnok- és luxusautókkal, motorokkal telt meg szombaton a híres szénási fürdő előtti parkoló. Sok kisgyermekes család, a technikai sportok iránt érdeklődő volt kíváncsi az eseményre. Orosházi, a térségében élő, az ország számos pontjáról Nagyszénásra érkező sportoló csodás gépeit lehetett kipróbálni. Nagyon sok szelfi készült pár óra alatt.

Az ötletgazda, egészségügyi problémái ellenére, segítőivel, például a Benkő családdal közösen ismét egy fantasztikus alkalmat hozott össze, igazi, benzingőzős, hangos szombatot.

A megnyitón, a helyi kulturális központban, a relikviagyűjtemény kincsei között elhangzott, Márta János 2009 óta folyamatosan gyarapítja ezt a gyűjteményt. A fiatalember elárulta, betegsége ellenére folytatja szenvedélyesen az autó- és motorversenyzők aláírásainak a gyűjtését.

De láthatók a helyszínen pólók, kabátok, serlegek, rengeteg fotó és alkatrész. Ám a legértékesebb az a barátság, ami ezt alkalmat is évről évre összehozza és sikerre viszi.

Idén első alkalommal jelentek meg az orosházi autómodellezők. És vannak, akik jövőre jönnének...

 

Az autósport meghatározó csapatai közül is többen ellátogattak Szénásra. Aki a versenynaptár miatt ezt nem tehette meg, az Imolából bejelentkezett. Így tett Tóth Krisztián, aki a versenyhelyszínről üdvözölte a résztvevőket, külön barátját, Márta Jánost, akinek a törekvését nagyon értékesnek, példásnak és támogatandónak nevezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában