Sajtótájékoztató

2022.05.27. 12:32

Jól működnek a békéscsabai cégek, kiszervezik az étkeztetést

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba), a Fidesz-KDNP-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, Szente Béla), valamint a Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila, Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki városi közgyűlést.

A közgyűlés csütörtökön ült össze /Fotó: Bencsik Ádám/

A városvezető elmondta, remélik, a CsabaParkot a városfejlesztési cég hatékonyabban működteti, mint a korábbi üzemeltető. A környezet rendben tartása a városgazdálkodási kft. feladata, erre a cégnek 32 millió forintot adtak. A városgazdálkodási kft. emellett számos feladatot lát el. A gyermekélelmezési feladatokat egy vállalkozás veszi át július 1-jétől. Kiemelte: közétkeztetési tanács működik majd, amely értékeli az óvodai, iskolai ételek mennyiségét, minőségét, jogszabályoknak való megfelelőségét.

 

A Fidesz-KDNP-frakció szerint a város gazdasági szervezeti rendben működnek, a problémák korrigálhatók, nincs olyan pénzügyi gond, ami a mindezt veszélyeztetné. Jó döntés volt annak idején, hogy létrehozták a városgazdálkodási kft.-t, a cég fejlődik, részt vesz a CsabaPark gondozásában is. Fontos, hogy gyorsan tud reagálni a felmerülő problémákra. A szintén fejlődő CsabaPark kapcsán láttak részletes üzleti tervet, az a cél, hogy legalább nullszaldósan működhessen pár éven belül.

A Szövetség Békéscsabáért-frakció szerint a CsabaParkot legalább nullszaldósan kell működtetni, ha már ráköltöttek 4 milliárd forintot, és úgy, hogy valódi turisztikai attrakció legyen. Úgy vélik, a városi cégek megfelelően dolgoznak, pénzügyileg stabilak. A gyermekélelmezés kiszervezéséről hozzátették: a dolgozók közalkalmazotti viszonya megszűnik, 17 munkavállaló további foglalkoztatását nem a vállalkozás, hanem az önkormányzat oldja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában