Ünnepség

2022.05.20. 09:07

Harminc éve figyelnek a doboziakra a helyi polgárőrök

Ünnepi, évértékelő közgyűlést tartott a napokban a 30 esztendős Dobozi Polgárőr Egyesület. Az eseményen Turák József az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Baukó Pál gazdasági elnökhelyettes részletesen beszámolt az elmúlt évi munkáról, az elért eredményekről.

Busi Ottó

Gyarmati Sándor kitüntetést és ajándéktárgyat adott át Horváth Istvánnak /Fotó: Virág István/

A dobozi közgyűlésen az idei évi feladatok, majd a pénzügyi beszámoló és az 2022-es költségvetési tervezet ismertetése után a Felügyelő Bizottság munkájáról szóltak. Ezt követően Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége (BMPSZ) elnöke tájékoztatta a megjelenteket: elmondta, hogy a pandémia ellenére sikeres évet zárt 2021-ben a polgárőrség, melyben a dobozi polgárőrök munkája is benne van. Gratulált ahhoz, hogy a létszám növekszik és a fiatalokat is sikerült bevonni a feladatokba, majd szólt a 2022. évi polgárőri feladatokról, külön kiemelve a megyei rendezvényeket.

Köves Mihály, Doboz polgármestere úgy fogalmazott, a településen szervezett, jól működő polgárőrség tevékenykedik, majd kijelentette: az önkormányzatnak fontos a polgárőrség, hiszen a lakosság biztonságban érzi magát, ha látja a polgárőröket. 

Röviden ismertette a település fejlesztési terveit, majd megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, melyet a település lakosainak érdekében végeznek.

Wéber Csaba rendőr alezredes Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetője elmondta, a polgárőrök szabadidejük feláldozásával, fizetség nélkül dolgoznak a település lakóinak biztonsága érdekében és segítik a rendőrség munkáját. 

Kiemelte, hogy a lovaspolgárőrök nagy segítséget nyújtanak a határvédelemben. Végül Balogh István rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott kapott szót, aki az előtte szólókhoz hasonlóan köszönetét fejezte minden polgárőrnek a bűnmegelőzés és a közbiztonság területén végzett áldozatos, önzetlen munkájáért.

Mindezeket követően az eseményen elfogadták a 2021. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat, továbbá megszavazták az idei év költségvetési tervezetét.

Elismeréseket is átadtak a polgárőröknek

A közgyűlésen a beszámolók elfogadása után elismeréseket, és jutalmakat is átadtak. Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke Szabó János-t „posztumusz” BMPSZ emlékérem elismerésben részesítette, melyet felesége vett át. BMPSZ emlékérem elismerést, illetve ajándéktárgyat kaptak a 30 éves polgárőrség alapító tagjai: Debreczeni Gábor és Horváth István, valamint Szabó János az Egyesület volt elnöke, alapító tag (ő betegsége miatt nem tudott megjelenni). Ugyanilyen kitüntetésben részesült még Szigeti József polgárőr az aktív és kiemelkedő szolgálat ellátásáért. Köves Mihály polgármester pedig ajándékcsomagot adott át a kiemelkedő polgárőri szolgálat ellátásáért Jantyik Tibor, Czégény Sándor, Erdei Mihály és Baji István polgárőrnek. Ezután az eseményt ebéd, születésnapi torta és kötetlen beszélgetés zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában