Terület rendezés

2022.05.07. 12:53

Felszámolhatják az illegális lerakót Eleken

Megkezdték a Vécsey soron található, náddal benőtt, elhanyagolt terület rendezését – osztotta meg a hírt Szelezsán György Elek polgármestere.

V. N.

Az eleki polgármester kiemelte, a terület egy részét jó minőségű, laborban bevizsgált földdel töltik fel. – A munkálatok során a záportározó funkciója megmarad, illetve a rézsűt és a partszakaszt is rendbe tesszük, bár sajnos víz a klímaváltozás miatt már hosszú évek óta nem volt ebben a tározóban. A munkálatok befejezése után könnyebben karbantartható és átlátható lesz a terület, ezáltal megszüntethetjük az itt található illegális hulladéklerakót is. Eddig a nádas felgyújtása problémát jelentett, mivel közel vannak a lakóépületek. Ám ez is megoldódni látszik, hiszen megfelelő szélességű védőtávokat alakítunk ki a lakóházaktól – részletezte a polgármester. 

Hozzátette, a munkálatok végeztével nagyszabású fásítást is terveznek a területre, mellyel a méhészettel foglalkozó gazdákat és a klímavédelmet kívánják segíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában