EpiPen

2022.05.03. 14:15

Életmentő gyógyszert szereztek be a csabai óvodáknak és bölcsődéknek

Immár minden városi óvodát és bölcsődét elláttak EpiPen tollinjekcióval.

L. B.

Varga Tamás és Szarvas Péter három tollinjekciót adott át a három telephellyel működő Lencsési Óvoda igazgatója, dr. Erdeiné Gergely Emőke számára /Fotó: B. Á./

A súlyos allergiás reakció esetén életmentő gyógyszereket kedden a városházán adta át Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester az intézmények vezetőinek, azt kívánva, hogy soha ne legyen szükség a használatukra. Szarvas Péter elmondta, egy év eleji, budapesti eset hívta fel a figyelmet arra, hogy az allergiás tünetek akár tragédiához is vezethetnek. Kiemelte, nem emlékeznek a szakemberek olyanra az elmúlt évtizedekből, hogy a bölcsődékben vagy óvodákban a gyermekeknél súlyos allergiás tünet lépett volna fel, ugyanakkor úgy látták, hogy nem árt az elővigyázatosság, a kockázatot mérsékelni szükséges. 

Szarvas Péter

Ezért döntött úgy az önkormányzat, felelősséget érezve, hogy ilyen esetekben életmentő gyógyszert, EpiPen tollinjekciót szerez be a gyermekkel foglalkozó városi intézmények számára. Hogy mik lehetnek a tünetek, illetve, hogy miként kell alkalmazni az EpiPen tollinjekciót, azt dr. Szombati Márta gyermekorvos, a békéscsabai szakmai egyesület elnöke ismertette és mutatta be egy képzés keretében a megjelent óvodapedagógusoknak és kisgyermeknevelőknek.

Az EpiPenről készült korábbi cikkeink ide kattintva érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában