Egy család-egy virág

2022.04.30. 17:40

Virágba borult az iskolaudvar Medgyesegyházán

Ünneplőbe öltöztették nemrég iskolájuk udvarát a medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola diákjai. Szigetvári Józsefné intézményvezető-helyettes elmondta, az „egy család-egy virág” akció már hagyomány az oktatási intézményben.

N. Sz.

Az alsósok is nagy örömmel szépítették az udvart /Fotó: BMH/

Az idei tanévben az alsó és a felső tagozatosok együtt ültették a virágpalántákat az intézmény felnőtt dolgozóival. A pedagógus hozzátette, a szülőknek hála, több száz palánta gyűlt össze. Az egynyári muskátlik, petúniák és azáleák lelkes munkával az ablakokba, az udvaron lévő újrahasznosított autógumikba, a sziklakertbe kerültek, és őszig pompáznak majd. 

A tantestület és a diákok is úgy érzik, hogy a virágosítások alkalmával szépséggel, törődéssel ajándékozzák meg a Földet, ami a mai, modern, környezetszennyező társadalmunkban fontos, előremutató. A megmozdulással az iskola a természet megóvására, az épített környezet szépítésére ösztönzi a felnövekvő generációt, a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában