Fejlesztések

2022.04.24. 09:11

Újabb nyertes pályázattal gyarapodnak a kardoskútiak

Tavaszváró falusi mulatságot rendeztek a művelődési házban, ami hosszú kihagyás után az első alkalom volt a pandémiás időszak óta. Nagy volt az érdeklődés a zenés rendezvény iránt, erről Vargáné Neller Borbála házigazda beszélt. Az eseményre a fővédnök, Erdős Norbert országgyűlési képviselő is ellátogatott.

Cs. I.

A Magyar Falu Programban elnyert 1 millió forintból szervezték meg a vigasságot /Fotó: Csete Ilona/

Varga Pál jó híreket osztott meg a résztvevőkkel: a Magyar Falu Programban elnyert 1 millió forintból szervezték meg a vigasságot. Emlékeztetett, hetekkel korábban hét projektet avattak fel. Terveikről is beszélt: szívügyük az Orosháza-Kardoskút kerékpárút. 

Ha a város testülete csütörtökön dönt a TOP Plusz pályázat beadásáról (a járás minden polgármestere támogatja az ügyet), 754 millióra pályáznak közösen. Szeptemberre lehet döntés. 

A másik téma a 7 éve bezárt iskola:  az evangélikus egyház, a Székács iskola közreműködésével, felmenő rendszerben, 2023-tól elkezdődhet a tanítás Kardoskúton.

Erdős Norbert megerősítette: lesz kerékpárút, és elárulta, ajándékkal érkezett.

– Azt ígértem, apró lépésekkel megyünk tovább, szisztematikusan építkezünk. A Magyar Falu Program által újabb nyertes pályázattal gyarapodnak, sporteszközöket vásárolhatnak 992 ezer forint értékben. 3,5 millió forintot nyert a település járdafelújításra (az önkormányzat előtti töredezett burkolatot kicserélik és parkolót alakítanak ki; a Petőfi utcán a védőnőhöz bevezető szakaszt kijavítják). 

Szolgálati lakás felújításra is kap forrást a település, arra majd 40 millió forintot költhetnek. Ha elkészül, olyan család s szakember költözik ide (a jegyző), akik által az óvoda létszáma is gyarapodik – ezt már a polgármester tette hozzá.

Elhangzott: a vigasság tombolabevételét és egy újabb báli alkalomét is a leendő iskola osztálytermeinek a felújítására fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában