Munkálatok

2022.04.08. 12:49

Újabb járdafejlesztés valósul meg Békésen

Jó ütemben halad Békésen a Kígyó utca, illetve a Csók-zug járdafelújítása, valamint a Csók híd felújítása.

P. G.

Dankó Béla, Balog Zoltán és Kálmán Tibor bejárták a Csók-zugi fejlesztés helyszínét /Fotó: Jenei Péter/

 Egyes fejlesztési részek már el is készültek – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor, a város polgármestere, miután a napokban Dankó Béla országgyűlési képviselővel és Balog Zoltán önkormányzati képviselővel bejárták a fejlesztés helyszínét. Kálmán Tibor kifejtette, két, különösen iskolaidőben nagy forgalmat bonyolító utca megújulása zajlik az érintett városrészen. A munkálatokra mintegy 40 millió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat a Belügyminisztériumtól, melyhez nem egészen 7 millió forint önerőt biztosít a város saját forrásból. A fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá válik a reggeli és délutáni órákban nagy gyalogos- és kerékpáros-forgalmat lebonyolító szakasz. 

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan javítsuk járdáink, útjaink állapotát, igyekszünk a lakossági jelzésekre is minél hatékonyabban reagálni. Ezért is pályázunk folyamatosan ilyen jellegű beruházások megvalósítására – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, a közlekedés minőségének javítása és biztonságosabbá tétele mellett városképi szempontból is fontosnak tartja, hogy folyamatosan újuljanak meg a különböző járdaszakaszok és utcák. A polgármester kitért arra, hogy napokon belül, várhatóan a jövő héten készen lesz a kivitelezés. Balog Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskola és az Élővíz-csatorna miatt a város egyik legnagyobb gyalogos- és kerékpáros-forgalmát bonyolító járdaszakaszáról van szó, amelynek felújításával régi álom vált valóra, hiszen nagy szükség volt a rekonstrukcióra. 

Kálmán Tibor és Dankó Béla egyébként éppen néhány napja jelentette be, hogy a békési önkormányzat több mint 1,3 milliárd forintot nyert az úgynevezett TOP Plusz pályázat keretében. A források segítségével újabb beruházások valósulhatnak meg, köztük több járdafejlesztést is terveznek a településközpontot, a Petőfi, Fáy és Kossuth Lajos utcákat is érintően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában