Kiállítás

2022.04.30. 11:45

Rajzokon elevenedett meg a környezetvédelem Békéscsabán

Mintegy félezer, a békéscsabai általános iskolákból és szakkörökből beérkezett alkotásból nyílt meg a városi gyermekrajz-kiállítás szombaton a Munkácsy Mihály múzeumban. A pályamunkák közül ötvennél is többet díjaztak, ezeket szintén átadták a rendezvényen.

L. B.

A szerző felvétele

A múzeum igazgatóhelyettese, dr. Bácsmegi Gábor köszöntő beszédében kiemelte, hogy immár 43. alkalommal szervezték meg a kiállítást, és hogy az elmúlt évtizedekben összességében több ezer alkotást készítettek a gyermekek, akik a munkáikkal most is kihívás elé állították a zsűrit.

Ötvennél több díjat osztottak ki – ismertette köszöntő beszédében dr. Bácsmegi Gábor múzeumigazgató-helyettes /A szerző felvétele/

Az év egyik legkedvesebb művészeti eseményének nevezte a városi gyermekrajz-kiállítást Varga Tamás alpolgármester. Jónak ítélte a mottót – „én így védem a környezetet” –, a témaválasztást, hogy most a környezettudatosság és a zöld szemlélet került a középpontba, amely manapság az egyik legfontosabb kérdéskör. Miközben megmutatták tehetségüket a fiatalok, fel is dolgozták ezt a témát, bizonyára el is gondolkodtak azon, hogy miként óvhatnák a természetet: például, hogy fogmosás közben nem muszáj folyatni a vizet, hogy érdemes kulacsot használni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában