Videóval

2022.04.28. 11:13

Diákok versenyeztek a Csabai Kulturális Játékokon

Verset szavaltak, prózát mondtak, meséltek – számos versenyt szerveztek a Csabai Kulturális Játékok keretében a békéscsabai általános és középiskolák tanulóinak a napokban.

Licska Balázs

Fotók: Bencsik Ádám

A Lencsési Általános Iskola adott otthont hétfőn a József Attiláról elnevezett szavalóversenynek, amelyre kilenc általános iskolából 36 diák érkezett. Ők négy kategóriában mérték össze tudásukat, tehetségüket, a produkciókat háromtagú zsűri értékelte. Vida András igazgató elmondta, immár hagyomány, hogy a Csabai Kulturális Játékok ezzel a megmérettetéssel indulnak. Kiemelte, a járvány miatt két év kihagyás után rendezhették meg ismét, és örült, hogy a gyerekek vidám, szórakoztató költeményekkel érkeztek.

Az első és második osztályosok között első lett Molnár Zoltán, Tolnai Panni és Sóvári Tibor Ádám előtt, különdíjat kapott Sánta Luca és Bálint Kristóf. 

A harmadikosok-negyedikeseknél Hidvégi Hédi nyert, megelőzve Uhrin Zsombort és Hidvégi Zsombort, különdíjat érdemelt ki Czifrák Borka és Varga-Kudlák Lilla Zita. Az ötödik és hatodik osztályosok között Kiss Martin Attila győzött, másodikként és harmadikként zárt Rapajkó Dávid és Vizsnyiczai Sztella, különdíjjal jutalmazták Fogarasi Zsófiát és Albrecht Jázmint. A hetedik-nyolcadikosoknál Szabó Krisztina Tímea első, Krajcsivicz Hanna második, Fábián Áron harmadik lett.

A középiskolai vers- és prózamondó versenyt a BSZC Széchenyi István közgazdasági technikumban, a Közgében tartották kedden. A megmérettetésen tizenegy fiatal vett részt öt középiskolából. Első helyezést ért el Hegedűs László, másodikként és harmadikként zárt Imre Lilla és Hegedűs Boglárka. Különdíjjal jutalmazták Gyucha György és Pusztai Botond produkcióit.

Szerdán benépesült gyermekekkel a Meseház az általános iskolásoknak szervezett városi mesemondó versenyre. Nem osztottak helyezéseket, más szempontok alapján jutalmazták a zsűrik tagjai a diákokat három korcsoportban.

Az első osztályosok között Bánhegyi Mihály István lett a legbátrabb, Vandlik Lili a legcsillogóbb szemű, Petri Csaba a figyelmet csendes szavával magára vonó, Czinege Enikő a legkedvesebben, Mogyorósi Lili a legszínesebben, Ságodi-Nemes Gábor a legkiegyensúlyozottabban, Baukó Réka a közönséggel legszorosabb kapcsolatot tartó, Gaál Erik a legtréfásabban, Tövisháti Jázmin a legkifinomultabban, Latorcai Regina a leghatározottabban, Kanalosh Marija pedig a legértőbben mesélő.

A második-harmadik osztályosoknál Farkas Csanád bizonyult a legbátrabb, Gárdián Hanna a legangyalibb, Baukó Botond a leghatározottabb, Hollerbach Barbara a legszínesebb, Schmidt Kornél a legsomolygósabb, Varga-Kudlák Lilla Zita a legtalpraesettebb, Nagy Boldizsár Ferenc a legkirályibb, Szűcs Petra Dalma pedig a legcserfesebb mesemondónak.

A negyedik és ötödik osztályosok között Égi Vencel lett a leghitelesebb előadó, Kéri-Téglássy Jázmin a népies szöveget legjobban érzékeltető, Göblyös Laura a legjobban hangsúlyozó, Ivanics-Nagy Kata a gesztusokat jól használó, Bánhegyi Botond a legérzékletesebb hangjátékú, Kovács Petra a legízesebben mesélő, Ilyés Levente a legkifejezőbb, Pap Szófia Zara a legbájosabb, Tóth Balázs a legfurfangosabb, Rózsa Petra pedig a legkedvesebb hangú mesemondó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában