Anafilaxia kezelése

2022.04.12. 13:28

Darázscsípésnél segített az Epipen Gyulán

Gyulán máris jó szolgálatot tett az Epipen, a súlyos allergiás reakciót, anafilaxia kezelésére szolgáló oldatos injekció.

P. G.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed mutatja be a helyes használatot /Archív fotó/

Mint azt dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedtől, az Egészséges Városért Közalapítvány elnökétől megtudtuk, az egyik iskolában egy 13 éves lányt a nyakán darázs csípett meg kedden kora délután, amitől bedagadt az arca, zsibbadt a szája, és gombócérzés jelentkezett a torkán, nehezen nyelt. Az iskola titkárságának egyik munkatársa azonnal beadta az Epipent, amelynek köszönhetően a diák tünetmentessé vált. Ettől függetlenül a mentők az ilyenkor szokásos protokoll szerint a gyulai gyermekosztályra szállították a tanulót, ahol a biztonság kedvéért várhatóan egy napig megfigyelik majd.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Abdulrahman Abdulrab Mohamed év elején jelentette be, hogy a súlyos allergiás reakciót, anafilaxiát mutató betegek életének megmentését szolgáló EpiPen oldatos injekciót biztosítanak Gyulán minden oktatási és nevelési intézménynek. Azóta a készítményt el is juttatták az intézményekbe, és képzést is szerveztek, hogy szükség esetén hatékonyan adják be az injekciót. Azóta ezt a példát számos településen követték már a megyében.

Korábbi cikkeink ide kattintva érhetőek el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában