Galériával

2022.04.15. 07:12

Ápolják a húsvéti hagyományokat Mezőberényben is

Megtartotta hagyományosnak számító, locsolkodással egybekötött húsvéti ünnepségét a Leg a Láb Alapfokú Művészeti Iskola Berény Táncegyüttese csütörtökön, Mezőberényben.

P. G.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Mint azt Szabóné Kukla Ágnestől, a mezőberényi együttes vezetőjétől megtudtuk, két év után hívták ismét életre az egyébként mintegy két évtizedes múltra visszatekintő eseményt, tavaly és tavalyelőtt ugyanis a járványhelyzet miatt nem lehetett megszervezni a programot. 

Csütörtökön az óvodásoktól a felnőttekig több korosztály tagjai jöttek össze, és a fiúk, valamint a férfiak felkeresték a lányos házakat.

- Azért hoztuk előre az időpontot, mert számos családban még él a locsolkodás tradíciója, illetve sokan el is utaznak az ünnepekre – mondta el lapunknak Szabóné Kukla Ágnes, akitől megtudtuk, hogy csütörtökön délután gyermektáncházat, illetve folkbált is tartottak, illetve tartanak.

 

A hagyományt nem célnak, hanem eszköznek tekintjük. Ha a gyerekek jól érzik magukat a tradícióban, akkor nagy szavak nélkül is érzik, hogy miért jó mindez, és tovább öröklődnek a hagyományok 

– hangsúlyozta Szabóné Kukla Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában