TOP Plusz

2022.03.15. 21:19

Útfejlesztésre nyertek forrást Battonyán

Két önkormányzati képviselő, Mákos Árpád és Simon Tibor lemondott megbízatásáról, a testületben két új képviselő (miután letette az esküjét) látott munkához a legutóbbi ülésen: Marosán-Szimonidesz Rozália és Komlódiné Vidiczki Magdolna.

Cs. I.

Boros Csaba polgármester a két ülés között történtekről elmondta, nagy az igény belterületi utak, járdák felújítására, pályázati forrásokat igyekszik kihasználni az önkormányzat, ahogy azt tette tavaly is. Beadták a 20 milliós támogatásra újabb pályázatukat. A TOP Plusz forrásból van lehetőség további belterületi utakra forrást nyerni, megnézik, melyek azok az utcák, amelyek megfelelnek a kiírás feltételeinek. Bejelentette, külterületi útfelújításra nyertek 267 millió forintot. A tompapusztai részen élőknek ez jó hír: több mint 5,5 kilométer külterületi út épülhet és egy híd a Királyhegyesi-Száraz-ér Tompapuszta mögötti részen, összekötve azt a Mezőkovácsházi úttal. A beruházás segíti a gazdálkodókat, hogy jó minőségű úton tudják megközelíteni termőföldjeiket. – A híd megépítése különösen nagy jelentőségű, mert, ha nem lenne, akkor sok földterületet csak nagy kerülővel, lényegesen hosszabb úton lehetne megközelíteni. A régin pedig már nem lehet átkelni nagy gépekkel, olyan rossz állapotban van – tette hozzá Boros Csaba, aki arról is beszélt, hogy a tavaszi közterületi karbantartásra miként figyeljenek a lakosok, hogy rendezett településképe legyen Battonyának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában