Március 15

2022.03.12. 08:10

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki az orosházi Dr. Blahó Jánost

Március 15-e alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott dr. Blahó Jánosnak, az orosházi Táncsics gimnázium igazgatójának kiemelkedő tudományos és oktatói tevékenységének elismeréseként Áder János köztársasági elnök.

Dr. Blahó János

A kitüntetést pénteken Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára adta át a Pesti Vigadóban a Békés megyei oktatási szakembernek.


Dr. Blahó János 1996 óta intézményvezetője az orosházi középiskolának. Szakmai társaságok, szervezetek aktív tagja: Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Földrajzi Társaság, Professors’ Society for the European Hungary, a Mendöl Tibor Emlékbizottság elnöke, a Maros-Körös Köze Oktatási és Kulturális Közhasznú Egyesület tiszteletbeli tagja, az Orosházi Oktatási Kerekasztal létrehozója. Társadalmi szerepvállalása sokrétű: többek között a Vinculum Közhasznú Egyesület alapító elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában