Zöld város

2022.03.18. 12:52

Húsz facsemetét ültettek el Békéscsabán

Húsz csemetét, öt platánt és tizenöt szilt ültettek el pénteken a Lencsési-lakótelepen, a volt József Attila általános iskola melletti nagy területen a MOL-Új Európa Alapítvány és a Megyei Jogú Városok Szövetsége jóvoltából – jelentette be a Pásztor utcai helyszínen a munkálatok előtt Szarvas Péter polgármester, Csányi Illés önkormányzati képviselő és Csiaki Tamás, a városháza osztályvezetője.

L. B.

Csiaki Tamás, Csányi Illés és Szarvas Péter ültette el az első csemetét a mostani program keretében a Lencsési-lakótelepen /A szerző felvétele/

A városvezető emlékeztetett, hogy az önkormányzat elkötelezetten törődik az erdőkkel, gondozza és bővíti is a közterületen lévő faállományt. Ez egyrészt fontos a környezet védelme miatt, másrészt azért, hogy óvhassák a békéscsabai levegő minőségét, összességében pedig azért, hogy Békéscsaba zöld város maradhasson.

 

Azzal, hogy a Lencsési-lakótelep egyik, kisgyermekes családok által is kedvelt helyszínén ültették el a csemetéket, szemléletformálásnak is beillik, és ezzel a város jelzi, hogy számos fásítási programban vesz részt. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat vállalta a csemeték gondozását, locsolását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában