Galériával

2022.03.18. 14:14

Hamarosan érkeznek az eszközök a gyulai Airbus-gyárba

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, Takács Árpád, Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Martin Werner, az Airbus Helicopters alelnöke és Andreas Stöckle, az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken reggel közösen tekintette meg az Airbus gyulai gyárának épületét.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő, dr. Kovács József, dr. Palkovics László és Takács Árpád /Fotó:: Lehoczky Péter/

Az üzembe hamarosan telepítik azokat a gépeket, amelyekkel a helikopter-alkatrészeket gyártják majd. A legértékesebb gépeket Dél-Koreában vásárolták, a 45 tonnás megmunkálóközpontok az ázsiai országból tengeri úton, hajón érkeznek majd Európába. A polgármester kiemelte, hogy mind dr. Palkovics László, mind a vállalat vezetői elégedettek voltak az építés kivitelezésének minőségével, várhatóan július közepén már a konkrét munka, a termelés is elkezdődhet a gyárban. Ugyancsak megnézték az ipari területen épülő felületkezelő csarnokot is.

A képviselő-testület januárban, a terület tulajdonosa, a NIPÜF Éta Ipari Park Kft. kérésére Asbóth Oszkárról, a helikopter magyar feltalálójáról nevezte el az Airbus Helicopters gyulai gyáregységének megközelítésére szolgáló magánutat. A szükséges lépések megtörténtek, így pénteken a küldöttség már az Asbóth Oszkár úton juthatott el a gyárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában