Pályázat

2022.03.04. 16:35

Felújított utcákat adtak át Gádoroson

Sikeres pályázatoknak köszönhetően megújult a Bem és a Nagy utca. Erdős Norbertnek, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárának jelenlétében pénteken délelőtt felavatták, átadták a gádorosi közlekedőknek ezt a két utcát.

Mochnács Pál, a kivitelező cég vezetője, Erdős Norbert és dr. Szi-lágyi Tibor átadta az utcákat a gádorosiaknak

Fotó: Imre György

– Nagy az igény a belterületi utakra, a Belügyminisztérium 6 milliárdos keretére annyian pályáztak, hogy megemelték a keretet 20 milliárd forinttal. A Bem utcai fejlesztése (15 százalékos önerővel beszállt az önkormányzat), 19,5 milliós támogatással és 3,5 milliós önerővel valósult meg. A Nagy utca 39 millió forintos központi támogatásból (Magyar Falu Program) újult meg. Sikeres Gádoros, hasonló eredményességet kívánok a folytatásban is – fogalmazott a pénteki átadón Erdős Norbert.

 

Dr. Szilágyi Tibor polgármester a részleteket sorolva kiemelte, az ilyen beruházásokkal tud egy település jövőképet mutatni lakóinak. A belügyminisztériumi és a magyar falus fejlesztési pályázat teljes mértékben hazai forrásból valósult meg. A Bem utca 500 méteren, a Nagy utca a Kossuth és a Nagy utca kereszteződésétől a Dobó utcáig 660 méter hosszúságban újulhatott meg.

– E két utca az elmúlt két évben már a negyedik átadott útfelújítás, amire évtizedek óta nem volt példa településünkön. Jó hírrel szolgálhatok, hiszen idén folytatódik az útfejlesztési programunk. Megvalósul Csongrád–Csanád megye határától a Fő utca kereszteződéséig a Bajcsy utca útfelújítása is. Önkormányzatunk a jövőben is kiemelten foglalkozik ezzel a témával, megragad minden pályázati lehetőséget – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában