Önkormányzati rendelet

2022.03.28. 15:58

EpiPen kerül a békési oktatási intézményekbe

Valamennyi békési bölcsőde, illetve oktatási-nevelési intézmény részére az anafilaxia sürgősségi kezelésére, az azonnali életmentés megkezdésére alkalmas EpiPen injekciót biztosít a békési önkormányzat – tudtuk meg Kálmán Tibor polgármestertől, aki elmondta, múlt csütörtöki ülésén a képviselő-testület döntött a kérdésben, a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló rendelet módosítása során.

P. G.

Fotó: Gazsó János

Fotó: Janos Gazso

Az anafilaxia az allergiás reakciók legsúlyosabb formája, ami akár életveszélyes állapotot is okozhat, egyebek mellett ételtől vagy rovar-, illetve méhcsípéstől is kialakulhat.

Kálmán Tibor elmondta, bízik abban, hogy nem lesz szükség az injekciókra, de fontosnak tartják, hogy az rendelkezésre álljon.

A polgármester kitért arra, hogy a testület elfogadta a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő tavalyi munkájáról szóló beszámolt. Hangsúlyozta, a legnagyobb elismerés illeti meg az egészségügyben dolgozókat, akik a legnehezebb körülmények között, így a járvány alatt is helyt álltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában