Tótkomlós

2022.03.25. 12:31

Budai Gyula: tapasztalt, megoldó emberek kellenek

Fórumot tartott Erdős Norbert államtitkár a Természet házában csütörtök este, ahova vendég is érkezett Budai Gyula országgyűlési képviselő személyében.

Cs. I.

Budai Gyula és Erdős Norbert /A szerző felvétele/

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Erdős Norbert elmondta, rokoni szálak fűzik Komlóshoz, közel áll szívéhez a település. Hangsúlyozta, szakpolitikusi témákról is beszél – élelmiszerbiztonság, kistermelői rendelet, közétkeztetést érintő változások, élelmiszermentésről szóló döntések – és a komlósiaknak jó hírt tartogat.


– Úgy ismernek, mint aki visszafogottan ígér. Már folytattam tárgyalásokat, és az evangélikus templom felújításának az ügye jól halad – jelentette be. Hozzátette, a folytatásban is a kiszámítható, nem nagyot mondó, szisztematikus, szorgalmas munkában hisz.

Budai Gyula, mint az Agrárminisztérium volt parlamenti államtitkára, jelenleg a külügyminisztériumban a külső piacok koordinálásáért is felel miniszteri biztosként arról beszélt, a magyar termelők, vállalkozások számára a háború milyen nehézségeket, piacvesztést okoz (élő állat, vetőmag, stb.). De szólt hazánk energiaellátottságáról, és mindazokról a témákról, amiket a háború miatt át kell értékelni. Kiemelte, napjainkban nem lehet ötletelni, meggondolatlanul nyilatkozni. Sokat tapasztalt, megoldó emberek kellenek, akik már bizonyítottak katasztrófahelyzetekben is (Kolontár, Tiszai árvíz, Covid járvány) és most is olyan döntéseket hoznak, ami nem sodorhatja a háborúba hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában