Közlekedés

2022.02.23. 06:56

Fontosnak tartják a biztonságot Békésen

Zebrát festettek fel Békésen, a Rákóczi utcán, a Túri húsbolt és a Hőzső utca közötti szakaszon – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán.

P. G.

Polgár Zoltán: kellett a zebra a forgalmas szakaszon /Fotó: A.-N. L./

A város fejlesztésekért felelős alpolgármestere, önkormányzati képviselő elmondta, az elmúlt időszakban számos megkeresést kapott szóban és írásban is azzal kapcsolatban, hogy a közlekedés biztonsága érdekében az érintett szakaszon nagy szükség lenne egy gyalogos-átkelőhelyre. 

A Tarhos felé vezető Rákóczi utca Békés egyik kiemelten forgalmas szakasza. A területen, illetve a közelben számos oktatási-nevelési intézmény található. 

A szakasz mellett szolgáltatások, üzletek is találhatók, amelyek biztonságos megközelítése ugyancsak kiemelten fontos. Emellett jó néhányan a városközpontot erről közelítik meg – tette hozzá az alpolgármester, önkormányzati képviselő. Mint kiemelte, a megkeresések után megtette a szükséges lépéseket, a Magyar Közút nagyon gyorsan és rugalmasan reagált a megkeresésre, a gyalogátkelőhely kialakításával pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában