Felsőoktatás

2022.02.04. 14:36

Egyetem-napra várták a fiatalokat Békéscsabán

A felsőoktatásba készülő fiatalok, főleg tizenegyedikes és tizenkettedikes középiskolások számára szervezett Egyetem-napot az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban.

L. B.

A kiscsoportos foglalkozásokon sok témát érintettek

Fotó: Licska Balázs

Kardos Gréta, az EBI egyik alelnöke elmondta, hogy tartottak egy központi tájékoztatót, amelyen ismertették a felvételi menetét. Ezt követően kiscsoportos foglalkozásokat rendeztek, amelyeken számos, egyetemi és főiskolai élettel kapcsolatos témát dolgoztak fel.

Ő többek között arról beszélt, hogy milyen a jó egyetemista: szerinte fontos a szorgalom, az elkötelezettség a tanult szak iránt, de fontos nyitottnak lenni és közösségi életet is élni, persze csak annyira, hogy nem szabad elfelejteni, elsősorban tanulni, nem bulizni mentek.

Bemutatták a Fogadj örökbe egy egyetemistát című kezdeményezést is, amelynek lényege, hogy a középiskolások kapcsolatba léphetnek egy egyetemistával. Átbeszélhetik az adott szak követelményeit, sőt akár el is mehetnek együtt egy-egy órára, hogy lássák a középiskolások az egész egyetemi miliőt. Vannak örökbe fogadható egyetemisták Budapestről, Szegedről és Debrecenből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában