Helyesírás

2022.02.25. 17:15

Az online térben rendezték meg a Kárpát-medencei finálét

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét rendezték pénteken, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium rendezésében. A hagyományoknak megfelelően a finálé két részből állt, először tollbamondásban, majd helyesírási tesztben kellett teljesíteniük a feladatokat a fiataloknak. A megmérettetés ugyanakkor a járványhelyzet miatt az előző évhez hasonlóan az online térben zajlott.

P. G.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Csütörtökön dr. Nagy János, a zsűri elnöke, Kónya István, Gyula alpolgármestere, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója és Zámori Ida intézményvezető adta át a 2022-es év Implom-díját Juhász Juditnak, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökének. Szintén Implom-díjat adományoztak dr. Kováts Dániel címzetes egyetemi tanárnak. A pénteki megnyitón elmondott köszöntőjében Kónya István alpolgármester kiemelte, a résztvevők igazi példaképek, kitartásukkal és szorgalmukkal öregbítik iskolájuk, településük hírnevét. Dr. Nagy János professzor, zsűrielnök a verseny fontosságáról, illetve történetéről is szólt beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában