Figyelmeztetés

2022.01.11. 07:29

Több centiméter hó is hullhat kedden Békés megyében

Kedd hajnalban, reggel a délkeleti megyékben - kiemelten Békés megye térségeiben -, kisebb havazás kezdődhet, melyből a délutáni órákig lepel - 2, 3 cm friss hó hullhat

Illusztráció: Shutterstock

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a Duna-Tisza közén és az északi országrészben nagyrészt száraz, másutt többnyire sónedves az utak felülete a preventív védekezés nyomán. Az erős szél miatt a havas területeken hóátfúvások is keletkezhetnek, így Gyomaendrőd térségében helyenként havas burkolatra is számítani kell. A látási viszonyok mindenhol jók. Az ország középső területein általában gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van, de a nyugati országrészben többfelé erős (40-59 km/h) északnyugati szél fúj, a Tisza vonalától keletre pedig közepes (30-39 km/h) erősségű, Polgár és Gyomaendrőd térségében erős északnyugati szél fúj. A hőmérséklet -10 és 1 C fok között változik, a legalacsonyabb értékeket az északi országrészben mérték - olvasható az utinform.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában