Békéscsaba

2022.01.25. 11:28

Kerékpárutat is építenek a készülő Építők útján

Az Építők útja révén kötik össze a Lencsési lakótelepet és a Kétegyházi utat. Tavaly elkészült az első ütem, amelynek során megépítették a szakaszt a Kétegyházi úttól az Építők útja felújításával és meghosszabbításával a Csányi utca végéig – hamarosan lehet is rajta közlekedni.

L. B.

Shutterstock illusztráció

A második ütemben a Csányi utca végétől a Lencsési útig terjedő részt alakítanák ki. Immár le is folytatták a közbeszerzési eljárást, kiválasztották a kivitelezőt a 630 millió forintos fejlesztésre. 

A városnak csak 470 millió forintja van eddig rá, ezért a maradék összegre támogatási kérelmet adnak be. 

A beruházás során 915 méteren építenek utat a Csányi utca vége és a Lencsési út eleje között. Lesz bicikliút is, hol kerékpárútként, hol nyitott kerékpársávként. A Lencsési útnál a csatlakozó szakaszt szélesítik, illetve szükséges a buszöböl és a peron átalakítása is. A fejlesztés során a csapadékvizet elvezető rendszert, valamint a közvilágítást szintén kiépítik az indokolt szakaszokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában