Koronavírus Békésben

2021.12.17. 13:50

Díszruhával segíti a kampányt a csorvási Hudák család

A Mesterremek és Prima Primissima díjas Hudák Mariann és családja a csorvási szőtteskúriában fáradhatatlanul dolgozik. Amikor megpillantották az idei Jónak lenni jó! felhívást, úgy gondolták, egy értékes női magyar díszruhát felajánlanak. Ha valaki megvásárolja ezt az egyedi modellt, akkor a sok százezer forint bevétellel a Covid-járvány árváinak nyújt támogatást.

Cs. I.

Hudák Mariann mutatta: ilyen ruhakölteményüket ajánlották fel a Covid-árvák támogatására /Fotó: Imre György/

Nem volt kérdés, hogy a Hudák család a maga módján, a kétkezi munkájával az idei karitatív akcióhoz is csatlakozik. – A Regőczi Alapítvány célja, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván maradt gyermekeknek. Amikor meghallottuk a jótékonysági adománygyűjtő kampányt, az jutott eszünkbe, milyen nehézségeket okozott családunknak is a világjárvány. Megbetegedtünk, igaz, kilábaltunk a fertőzésből, de édesapánk például a posztcovidos tünetek miatt nincs jól – sorolta a divattervező.

Az elmúlt években telefonhívásaikkal segítették a közmédia Jónak lenni jó! kampányát. Idén egyhangú családi döntés született. – Mi megúsztuk a betegséget. Sok szolgáltatóhoz, vállalkozáshoz hasonlóan azonban a járvány a megélhetésünket alaposan befolyásolta, hiszen nemcsak bennünket meg az emberi szíveket, de a pénztárcákat is bezárta egy időre. Mi szerencsések vagyunk: élünk, boldogok vagyunk, hogy szeretteink körében tölthetjük majd a karácsonyt, ám vannak gyerekek, akik elveszítették szüleiket. Azt a fájdalmat csak ők ismerik. Ha tudunk (márpedig mi tudunk), segítsünk nekik – született meg bennünk az elhatározás. Szívünk, lelkünk benne van ebben a gyönyörű magyar díszruhában. Alapanyaga bordó bársony, a fazonja zsinóros bocskai. Azt gondoljuk, nemesi viseleteinket már sokan ismerik, erről is bizonyára sokaknak eszébe jutunk. Reméljük, a példánkat majd egyre többen követik. És abban is bízunk, hogy lesz, akinek megtetszik ez a pompás darab – mesélt kezdeményezésükről Hudák Mariann, miközben magára öltött egy hasonlóan szép, egyedi díszruhát.

Ezzel is illusztrálva: a ruha középméret: 40-46-os, két oldalán a fűzővel az aktuális méretre állítható, így akár sok éven át is szolgálhatja alkalmi viseletként új tulajdonosát. A ruhához párta, fodorszoknya és abroncsos szoknya tartozik. Szőtteskúriánk egyik legszebb darabja méltó helyre került, örültünk, hogy a Jónak lenni jó! kampány szervezői befogadták a felajánlásunkat, és ami különösen jól­esett nekem, hogy ruhakölteményként ajánlják a mecénásoknak, a segíteni szándékozóknak. Abban bízik családunk, hogy megtalálja díszruhánk új tulajdonosát. A lényeg, hogy a befolyt vételár nagyon jó helyre kerül, s ezáltal mi is úgy érezhetjük, hogy a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt gyermekeknek segíthettünk a magunk módján, a munkákkal, a két kezünkkel.

Népszerű a közmédia akciója

A csorvási Hudák Szövőműhely egyedi díszruhája már a közmédia budapesti stúdiójában van. A relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat a december 19-i műsorfolyamon árverésre bocsátanak. A 1357-es számú adományvonalon keresztül érkeznek folyamatosan a támogatások. A Jónak lenni jó! kampányban várják a felajánlásokat: hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni idén a járvány idején árván maradt magyar gyermekeket. Az adományvonal az év végéig elérhető. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. Olyan sztárok csatlakoztak korábban az összefogáshoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában