Közbiztonsági fórum

2021.11.02. 13:43

Nő a migrációs nyomás a román határon

A legfrissebb adatok alapján tovább csökken a bűncselekmények száma a gyulai járás területén. Az első kilenc hónap adatai alapján azonban az látszik, hogy nő a migrációs nyomás a magyar–román határon is.

P. G.

Minderről a napokban a járási közbiztonsági egyeztető fórumon számolt be dr. Varga Koritár Attila megyei rendőrfőkapitány, Kolysza Zoltán gyulai rendőrkapitány, valamint a gyulai és a lőkösházi határőrizeti kirendeltség vezetői, Wéber Csaba és Kóródi Ferenc alezredesek – tájékoztatott " target="_blank">Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

Fotók: Görgényi Ernő/Facebook

A tanácskozáson részt vettek a járási önkormányzatok képviselői, a települési polgárőrségek vezetői és a köznevelési intézmények képviselői. Kifejezték elégedettségüket a rendőrség együttműködési készsége iránt.

A főkapitány külön kérte, ha bárki illegálisan lerakott hulladékot talál, azonnal jelentse azt a rendőrségnek, és addig, amíg a rendőrség nem érkezik a helyszínre, senki se tegye rendbe a területet, mert ez esetben fontos bizonyítékokat semmisíthet meg. Külön felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények gyanúja esetén jelezni kell a rendőrség felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában