Gyula

2021.11.09. 07:01

Megjelent Kiss Ottó új gyerekkönyve Annabéról

Új gyerekkönyve jelent meg a téli könyvvásárra Kiss Ottónak.

P. G.

Kis Ottó egy óvodás kislány életéről mesél /Fotó: Kiss Z./

A Gyulán élő József Attila-díjas szerző új kötete Annabé – Mesés történetek egy óvodás kislány életéből címmel került a könyvesboltok polcaira. A Maros Krisztina grafikus által gazdagon illusztrált kötet tíz lazán kapcsolódó fejezetben mesél egy óvodás kislány életének mindennapjairól és kitüntetett eseményeiről: első nap az óvodában, születésnapi zsúr, utazás a nagymamához, karácsonyi készülődés. A hétköznapi események mögött azonban mindig feltárul a mágikus dimenzió: kiderül, hogy az élet tele van varázslattal. Annabé néha egészen olyan, mint bármelyik másik óvodás kislány, de olykor csodák esnek meg vele.

Kis Ottó egy óvodás kislány életéről mesél /Fotó: Kiss Z./

Kiss Ottó nem titkoltan saját kislánya óvodás korából merítette a történetek egy részét, amelyek a gyulai Béke Sugárúti Óvodában játszódnak. A szerzőnek egyébként éppen harminc éve jelent meg az első kötete, az Annabé pedig éppen a harmincadik könyve. Egyik, tavaly napvilágot látott gyerekkötetéért, „A piros tengeralattjáró”-ért a könyv illusztrátora, Orosz Annabella elnyerte az Év Illusztrátora díjat, Kiss Ottó pedig a másik tavalyi könyvéért, A bátyám öccse című kötetért az Év Gyerekkönyv Írója díjat vehette át Budapesten. A gyulai szerző reméli, hogy az új könyv, az „Annabé” is hasonló sikereket ér majd el az olvasók körében, mint a korábbi kötetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában