Békéscsaba

2021.11.05. 12:53

Látványtervet dolgoztak ki a leégett István malom hasznosítására

Bár nem az önkormányzat az István malom leégett épületének tulajdonosa, kormányzati forrásból kidolgoztatott egy látványtervet a felújítására, hasznosítására, funkcióval való megtöltésére. Ezt benyújtották, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség pedig vizsgálja, hogy a projekt elindítható-e – ismertette Szarvas Péter polgármester Miklós Attila önkormányzati képviselő kérdésére.

L. B.

Forrás: Archív: Imre György

A városi közgyűlés minap tartott ülésén a városvezető hozzátette: a malom kéthektáros területe két helyrajzi számon helyezkedik el, így nehéz erre egy projektet illeszteni. Kiemelte: a szomszédban épül a bábszínház és megújul az Urszinyi-Beliczey kúria a Munkácsy-negyedet érintő beruházás keretében.

Ezért is lenne fontos az István malom rendbetétele, de a beruházás több pénzt emésztene fel, mint amire az önkormányzatnak lehetősége van, vélhetően kormányzati hozzájárulásra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában