orvosi rendelő

2021.11.17. 13:20

Kívül-belül megújult a gerlai rendelő

Átadták a megújult orvosi rendelőt Gerlán szerda délelőtt.

V. N.

Fotók: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

Az elnyert több mint 160 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a Wenckheim Károly tér 10. szám alatti földszintes épületében egy háziorvosi és egy gyermekorvosi rendelő egységet, valamint egy multifunkcionális helyiséget alakítottak ki.

Az eseményen Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte: az orvosi rendelők korszerűsítése jól illeszkedik Gerla városrész fejlesztési programjába: – Az elmúlt három évben az önkormányzat támogatásával többek közt felújítottuk a kerékpárutat, az idősek klubja épületét, megépítettük a óvodai focipályát és a Wenckheim tér is megszépülhetett – sorolta a városvezető.

Bogár Éva, Szarvas Péter, Herczeg Tamás és dr. Sódar Anita

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, a város egészségügyi ellátórendszerének szolgáltatásai a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően tovább javultak, bővültek. – Gerla is folyamatosan fejlődik, erre jó példa az a 13 útszakasz, amely az utóbbi időszakban újulhatott meg – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Bogár Éva, a Békéscsabai Alapellátási Intézmény vezetője a rendelő múltjáról mesélt a résztvevőknek. Mint mondta, Gerlán 1945 után átmenetileg a kastélyban volt biztosítva az orvosi ellátás. A községi tanács kezdte el megépíteni ezt az épületet, amelynek része volt egy orvosi rendelő és egy szolgálati lakás. Az utóbbiból lett később a gyermekorvosi rendelő. Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette, a programnak köszönhetően a kibővített épület többek között új hőszigetelést kapott, akadálymentesítve lett, korszerű eszközökkel bővült, illetve napelemeket is felszereltek rá.

Fotók: Bencsik Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában