ösztöndíj - galériával

2021.11.09. 17:10

Hazavárja a fiatal diplomásokat Békéscsaba

Hat fiatalt támogatott a legutóbbi fordulóban az önkormányzat a Békéscsaba hazavár! program keretében, közülük öttel a városháza dísztermében írta alá a megállapodást kedden Szarvas Péter polgármester.

L.B.

Dr. Bacsa Vendel, Nagy Ferenc, Kovács Boglárka Mária, Sztankó Kitti Fanni, Vincze Orsolya, Bordás Dorottya, Kovács Attila, Szarvas Péter, Varga Tamás és Szente Béla az ünnepségen /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Az ifjakat a városvezető mellett Nagy Ferenc alpolgármester, Varga Tamás alpolgármester, dr. Bacsa Vendel jegyző, valamint a bíráló bizottság tagjai fogadták.

Hallgatói ösztöndíjat kap a Gál Ferenc Egyetemen tanuló Kovács Attila, a Szegedi Tudományegyetemen diplomaszerzésre készülő Kovács Boglárka Mária és Sztankó Kitti Fanni, valamint a Debreceni Egyetemen tanuló Vincze Orsolya.

Életkezdési támogatásban részesül a Lencsési Általános Iskolában tanító Bordás Dorottya, illetve az Alföldvíz Zrt.-nél dolgozó Turbucz Tekla. A kontraktus aláírását követően a fiatalok köszönő oklevelet is átvehettek.

Dr. Bacsa Vendel, Nagy Ferenc, Kovács Boglárka Mária, Sztankó Kitti Fanni, Vincze Orsolya, Bordás Dorottya, Kovács Attila, Szarvas Péter, Varga Tamás és Szente Béla az ünnepségen /Fotó: Bencsik Ádám/

 

Szarvas Péter elmondta, a program elindításáról 2015-ben döntött egyetértésben a városi közgyűlés. Évente két felhívást tesznek közzé, tavasszal és ősszel, hallgatói ösztöndíjra és életkezdési támogatásra pályázhatnak a fiatalok. A polgármester szerint a kezdeményezés sikerét jelzi, hogy eddig több mint száz olyan ifjút támogattak, akik Békéscsabán képzelik el a jövőt.

Hangsúlyozta, a fiatalokat nem csak a támogatás ösztönözheti. Érzékelhető számukra, hogy érdemes a megyeszékhelyen elhelyezkedni, családot alapítani. Az elkötelezett önkormányzati munka szintén észlelhető, áldoznak a közösségi terekre, remek kulturális programok zajlanak, a város sokat fordít a környezet védelmére, Békéscsaba valódi zöld város. Kiemelte, hogy művelt, intelligens fiatalokra nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is szüksége lesz a településnek.

A Békéscsaba hazavár! program a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén is témával szolgált. A grémium arról döntött, hogy a jövőre nézve megemelik a hallgatói ösztöndíj mértékét havi 40-ről 50 ezer forintra, az egyszeri életkezdési támogatás összegét pedig 300-ról 400 ezer forintra. Akkor elhangzott, hogy a programot tovább népszerűsítenék, hogy még több fiatal számára eljusson az, hogy milyen pályázatot adhatnak be, hogy támogatást kaphatnak, hogy érdemes hazatérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában