Koronavírus

2021.11.04. 16:31

Békéscsabán még nincs döntés a kötelező oltásról

A csütörtöki békéscsabai közgyűlésen is szóba került a koronavírus elleni kötelező oltás kérdése. Szarvas Péter polgármester egyelőre nem döntött a kérdésben.

Békéscsaba, 2021. november 2. Pallag Andrásné asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 2-án. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Szarvas Péter elmondta, érezhető, hogy Békéscsabát is elérte a járvány negyedik hulláma. Hozzátette: egy nemrég megjelent kormányrendelet értelmében a polgármester kötelezővé teheti az önkormányzati alkalmazottak számára a védőoltás felvételét.

Hangsúlyozta: egyelőre nem hozott döntést az ügyben. Zajlik egy felmérés, hogy az 1200 önkormányzati dolgozó közül milyen arányban vannak azok, akik eddig nem kérték a vakcinát. Hangsúlyozta, két tényezőt kell figyelembe venni a döntésnél: az emberi élet és egészség védelmét; valamint azt, hogy az intézmények működőképességét fenntartsák.

Előzmény:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-megyei-telepulesek-donto-reszeben-nem-irjak-elo-a-vedooltas-felvetelet-4473248/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában