Gyula

2021.11.30. 14:59

Az Eminescu utca következő szakasza is megújult

Kedden a műszaki átadás-átvétellel lezárult a gyulai Eminescu utca Kapa és Sánc utcai közötti szakaszának rekonstrukciója – jelentette be a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő.

P. G.

20211130 Gyula Megújult az Eminescu utca burkolata a képen Kiss Szabolcs képviselő dr Görgényi Ernő polgármester fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Dr. Görgényi Ernő elmondta, az önkormányzat márciusban nyújtott be pályázatot a szakasz felújítására a Belügyminisztériumhoz. Június 29-én született meg a döntés, hogy a város 40 millió forintos támogatásban részesül a célra. Ezt követően lefolytatták a közbeszerzési eljárást, majd elkezdődhetett a kivitelezés.

Kiss Szabolcs és dr. Görgényi Ernő elmondta, városi szempontból újabb fontos fejlesztés valósult meg /Fotók: Bencsik Ádám/

A polgármester emlékeztetett arra, hogy az Eminescu utca felújítását szakaszosan tudják megoldani. A most befejezett fejlesztés volt a negyedik felújítási szakasz. A korábbi három ütem 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban valósult meg, az első két szakaszt teljesen saját forrásból készítették el, a harmadik és a mostani negyedik ütemet pedig pályázati támogatások segítségével. Kitért arra, hogy Kiss Szabolcs javaslatára kezdték el szakaszonként a munkát, és mostanra már csak egy ütem maradt hátra.

Kiss Szabolcs elmondta, az Eminescu utca Kapa és Sánc utca közötti szakasza mintegy 97 méter hosszúságban, 5,5 méter szélességben újult meg. Mindkét oldalon kiépítették a zárt csapadékvíz-elvezető rendszert, a járda pedig az utca mindkét oldalán térköves burkolatot kapott. A kapubejárókban 6 méter széles térkő burkolatú bejárót alakítottak ki, ahol az úttengellyel párhuzamosan a gépjárművek az ingatlan előtt biztonsággal leállhatnak. A fejlesztés összesen több mint 55,4 millió forintból, az említett támogatásból és önerőből valósult meg.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/folytatjak-az-eminescu-utca-felujitasat-gyulan-4160048/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában