békés megye

2021.10.09. 11:21

Már új gazdáját várja a Dobozi úton magára hagyott Rugó

Manapság egyre többet lehet azt hallani, hogy valaki az út szélere kirak egy kisállatot egy dobozban. Ez történt a napokban is, amikor valaki Békéscsabán, a Dobozi úton hagyott kiskutyára lett figyelmes.

T.N.

Egy végtelenül kedves és barátságos kiskutya került a Remény-Lak Állatvédő Egyesülethez. Rugó – ahogy az egyesület elnevezte – néhány napja élvezi az egyesület vendégszeretetét, miután egy hölgy felhívta őket, hogy Békéscsabán, a Dobozi úton, egy dobozba kirakott kiskutyát talált.

Rugó

– Nem volt benne chip, így nem tudtuk azonosítani, hogy kié lehetett szegény. Ilyen esetben két hétig keressük a gazdáját, mielőtt újat találnánk neki. A talált kutyuskának szerencsére nem volt semmi baja. Valaki megunta és úgy gondolta, hogy egy forgalmas út mellett kirakja. Szerencsére a hölgy, – aki többször volt már nálunk a családjával kutyát sétáltatni – azonnal hívott minket. Kértük fogja meg és jöjjön hozzánk, szívesen befogadjuk a kutyát – árulta el Bencsik Tiborné, a Remény-Lak Állatvédő Egyesület vezetője.

Rugó egy igazán vidám kis fickó. Szerencsére már gazdi is van kilátásban neki, akihez természetesen ivartalanítva, oltásokkal, szívféreg-teszttel, külső-belső parazita mentesítéssel és szerződéssel kerül.

Fontos tehát, ha kóbor állattal találkozunk, akkor próbáljunk meg a bizalmába férkőzni, majd elvinni a legközelebbi MOL benzinkúthoz vagy állatorvoshoz, hogy le tudják olvasni benne a chipet és visszakerülhessen a tulajdonosához.

A legfontosabb viszont az, hogy felelős állattartók legyünk és vigyázzunk kedvenceinkre!

Beküldött fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában