polgármesteri kezdeményezés

2021.10.21. 17:24

Áramszünet zavarja a medgyesegyháziakat

Kéréssel fordult a medgyesegyházi polgármester a minap az áramszolgáltatóhoz a tervezett, több napig tartó áramszünet miatt.

N. Sz.

Fotó: Shutterstock

Kraller József kezdeményezte, hogy a koronavírus negyedik hullámának felfelé ívelő szakaszára figyelemmel függesszék fel a munkálatokat, mert az áramhiány érintené a háziorvosok munkáját, a szociális szolgáltatókat, az otthon betegen fekvő helyieket.

Hírportálunk megkereste az MVM Démász Áramhálózati Kft.-t, Csala Gabriella kommunikációs munkatárs elmondta, egy újonnan létesített napelempark hálózatra kapcsolása miatt lesz áramszünet a térségben.

Munkatársai megvizsgálták a Luther utca villamosenergia-ellátását, és sikerült megoldást találniuk: kaphat áramot az utca, így az orvosi rendelő, az iskola is.

Az MVM Ügyfél-Kommunikációs Osztályán hozzátették, annak érdekében, hogy az energiahálózatok működése zavartalan és biztonságos maradhasson, szükségesek a tervezett fejlesztési és karbantartási munkák, ám most is, mint mindig arra törekednek, hogy az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabbra csökkentsék az ügyfelek kényelme érdekében.

Karbantartási munkálatok miatt várható áramszünet a településen /Fotó: Shutterstock illusztráció/

Kraller József polgármester elmondta, komoly előrelépés, hogy az orvosi rendelő és az iskola működése zavartalan lehet, de aggályait fejezte ki az óvoda miatt. Őszi szünet lesz, de több kisgyerek felügyeletét kell biztosítaniuk, ráadásul hidegebb idő jön, ami a tizenhét utca áram nélkül maradó lakóinak, betegeinek kellemetlenséget okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában